Van Coin naar Amterdam en weer terug!   

jetenliz@gmail.com                 +31 6 21536602

"The body achieves what the mind believes"

Fysiek

Fysiek

Jet - 9/02/2018

Ons skelet, het lichaam bestaat uit 206 botten en ongeveer 600 spieren. Onze spieren zitten met pezen vast aan de botten zodat we de gewrichten kunnen bewegen. Hiernaast heb je nog het kraakbeen, slijmvlies, wat vloeistoffen, banden etc. Zo alles samen hebben we het over de structuur van ons lichaam. Het fysieke gedeelte..  Op dit gebied kunnen veel klachten en ziektes ontstaan zoals; osteoporose, reuma, jicht, ontstekingen in de gewrichten, slijmbeursontstekingen, hernia, whiplash, bekkeninstabiliteit en zo kan ik nog wel even doorgaan..

Met veel van deze klachten kan de oorzaak een verstoring in de structuur zelf zijn, vaak kan je dan het probleem zelf niet oplossen en ga je naar een lichaamsgerichte therapeut. Wanneer dit wel “zelf” op te lossen is, ligt de oorzaak van dit fysieke probleem op energetisch gebied. Het kan best zijn dat een bepaalde emotie de oorzaak is van een fysiek probleem. Denk aan teveel stress -> hoofdpijn, buikpijn, uitslag óf te veel werk op je nemen -> letterlijk klachten in je schouders en rug.

Naast de structuur hebben wij ook een biochemisch lichaam, ofwel alle processen die in ons lichaam worden aangestuurd door het basis bio regulatie systeem of het transit mesenchym. Onze cellen liggen niet tegen elkaar aan, maar sturen boodschappen naar elkaar die  worden overgebracht door de extracellulaire vloeistof en het zachte losse bindweefsel, dit alles samen heet het basis bio regulatie systeem. Hier wordt alle informatie doorheen gestuurd, zo ook door de zenuwen, bloedvaten, hormonen en elektromagnetische velden. Het is dus erg belangrijk om het basis bio regulatie systeem schoon te houden. Door verstoring of vervuiling kan je bijvoorbeeld last krijgen van Hormonale disbalans, allergieën of intolerantie, hypoglycemie, post viraal syndroom, candida,  bijnieruitputting, salmonella, parasieten, ziekte van lyme, kan je een tekort aan voedingsstoffen opnemen of teveel aan afvalstoffen vasthouden.

Dit alles heeft te maken met het fysieke gedeelte, alles wat je letterlijk ziet of kan zien in het bloed en/of onderzoek. Op dit gebied valt veel te verbeteren bij jezelf. Denk aan goede voeding, lichamelijke beweging, vitamine, mineralen, celzouten enz. Echter zijn we ons daar niet altijd bewust van en beseffen we ook niet dat dit OOK een onderdeel is van ons volledig in balans voelen. “ Je lichaam is je tempel” “ Je lichaam is de spiegel van jouw geestelijk welzijn”  Alles moet in balans zijn, daarom willen wij ook graag op dit gebied jouw informeren en inspireren.  

Jet is momenteel nog bezig met haar opleiding natuur voedingsconsulente en neemt jou hier dan ook graag in mee!