Van Coin naar Amterdam en weer terug!   

jetenliz@gmail.com                 +31 6 21536602

"When you are willing to feel it, you can heal it " 

Emotioneel

Emoties

Jet - 9/2/2018

Je voelt dat er iets dwars zit, je weet misschien waar het vandaan komt, maar je kan er niks mee, je weet niet hoe en blijf in het gevoel hangen. Je blijft op een bepaalde manier reageren, waarvan je weet dat het niet de juiste manier is maar op de een of andere manier kan je hier niks aan doen. Ons lichaam is opgebouwd uit cellen en iedere cel heeft een eigen celgeheugen, een soort van data opslagplaats. In deze opslagplaats zijn alle gebeurtenissen, gedachten en gevoelens geregistreerd en vastgelegd. Ook wel het Psycho Energetische Geheugen met de afkorting PEG. Als er ooit in het verleden, en dit gaat verder dan alleen dit leven, een traumatische gebeurtenis is voor gevallen waarbij onverwerkte emoties een rol spelen, zal deze informatie ook in de cel zijn opgeslagen, zelfs als het trauma niet bewust is en niet ingrijpend lijkt.

In onze cellen zitten dus heel veel “gebeurtenissen” ofwel PEG’s. Als er nu iets gebeurt dat ons onbewust herinnert aan een eerdere gebeurtenis, krijgen we dus een trigger en wordt die bepaalde cel met die gebeurtenis wakker gemaakt. Hier kunnen wij dan overdreven op reageren zonder dat we beseffen wat er gebeurt. Een trigger kan iets heel kleins zijn wat een cel met een PEG kan wakker schudden en waardoor wij dus anders reageren. Het is erg belangrijk om de oorspronkelijke reden van de emotie dus de PEG om te zetten door de emotie van deze gebeurtenis los te koppelen van het feit. Het trauma is gebeurd, daar kunnen we nu niets meer aan veranderen, maar de emotie kunnen wij wel transformeren zodat we niet continu getriggerd worden. Onder het kopje emoties zullen wij stukken plaatsen die gaan over emoties en de oorzaken + behandelingen hier van.

Emoties zijn er niet voor niets en zijn zeker goed voor ons. Want zonder emoties is het leven ook zo saai... Zelf ben ik mij zeer bewust van bepaalde reacties die ik geef op bepaalde situaties.

Zo kan ik bijvoorbeeld erg streng of zoals mijn vriend mij dan noemt “ Noord-Hollands-hard” uit de hoek komen als er onrecht wordt aangedaan of als iemand niet eerlijk is tegen mij of iemand anders. Hier reageer ik dan volledig in emotie op en bijna kinderachtig.. Veel PEG’s zijn bij mij op dit gebied weg gehaald maar het zit aardig diep. Want de PEG’s kunnen dus op meer lagen, meer levens ( hierover bij spiritueel meer) en meer gebeurtenissen terugkomen. Ik weet dat ik niet realistisch reageer, maar ik kan er niks aan doen en reageer toch… Onrecht lokt bij mij vanuit mijn tenen boosheid op en nep/niet eerlijk zijn puur verdriet. Daarnaast ben ik ook nog eens heldervoelend, dus weet ik altijd zeker dat het zo is alleen overtuigen (over die oneerlijkheid bijvoorbeeld) is dan vaak geen optie omdat ik al zo emotioneel reageer... Ik ben mij hiervan bewust en kan dan ook snel weer schakelen en denken; owja nu wordt er een cel wakker en reageer ik hier op deze manier. Dit hoeft nu niet weer zo te gaan en dan probeer ik het los te laten.. Als ik moe ben kan ik dat echt niet.. en moet ik dus ook letterlijk afstand nemen van de situatie of kan ik er niet over ophouden. 

Mijn favoriete onderdeel tijdens de consulten die ik geef zijn de emoties, wanneer je hier naar toe gaat en echt bewust bent waarom je op bepaalde momenten zo reageert, gaat er een wereld voor je open. Over dit onderwerp horen jullie dan ook zeker veel meer!!