Van Coin naar Amterdam en weer terug!   

jetenliz@gmail.com                 +31 6 21536602

Mijn zusje de dokter & Ik.

Mijn lieve zusje de dokter en Ik!

Als kind wist zij al wat zij wilde worden, opa beter maken met haar medische kennis. Iets wat voor de hand liggend was om te gaan studeren. Jaren heb ik haar zien leren, ploeteren door de dikke boeken, co schappen zien lopen met de nodige zelfontwikkelingslessen & uiteindelijk afstuderen als dokter! Trots als een pauw was ik, zo trots dat ik de hele dag met een mega grote smile op m'n gezicht rond liep tijdens de diploma uitreiking. Met als gevolg dat ik na 2 wijn onder de tafel lag, want ja dat gevoelige in mij gaat dan toch niet samen. Nu gaat zij beginnen met haar huisartsen opleiding, ook zo iets enorm knap en gaafs!! Weer zo trots als een pauw!

Eigenlijk heb ik vanaf het begin van haar medische carrière naast haar gelopen, haar gevolgd, haar aangemoedigd en aangehoord met al die moeilijke medische termen. Tegelijkertijd ontwikkelde ik mij tot Holistisch Therapeut, waar zij van begin af aan mij met klappende de oren aanhoorde. Zonder oordeel, met respect voor elkaar en in liefde hebben wij hetzelfde doel: mensen bewuster maken & helen waar nodig. Afgelopen week was zij bij mij in Spanje en schreef zij de volgende woorden... Zo bijzonder mooi, natuurlijk ben ik weer zo trots als een pauw!

“Mensen vragen vaak aan mij hoe ik dat dan zie wat Marije allemaal doet. Zij, mijn zus, niet wetenschappelijk opgeleid, werkzaam als holistisch therapeute. Ik, haar zusje, wetenschappelijk opgeleid en huisarts in spe.

Mijn antwoord gaat vaak niet echt de diepte in aangezien ik meestal weinig zin heb in een discussie. Iets wat er tussen Marije en mij namelijk ook vrijwel nooit is als we het over ons werk hebben. We staan open voor elkaars ervaringen, wisselen kennis uit en vullen elkaar aan vanuit verschillende perspectieven met respect voor elkaars achtergrond. Dit zorgt ervoor dat we beide meer inzicht krijgen en zodoende bepaalde situaties/gebeurtenissen beter begrijpen. Iets wat alleen maar verrijkend is, zowel voor mij als arts als voor mijzelf persoonlijk.

Momenteel bij bij Casa de los Sueños geniet ik weer van de rust die ik ervaar terwijl de zon straalt, de vogels fluiten, de schapen mekkeren en de wespen zoomen. Na enkele dagen hier te zijn geweest voel ik de behoefte om dit prachtige plekje nog eens onder de aandacht te brengen. De tijd nemen om uit te zoomen van dagelijkse bezigheden, gewoon te zijn en wat te mijmeren. Even bewust stil staan.. Ik besef me opnieuw dat ik altijd in ontwikkeling zal blijven, persoonlijk en als arts, en hoe fijn ik het vind om hier de tijd voor te nemen.

Met liefde wijs ik jullie daarom op de mogelijkheden alhier waar daadwerkelijk alle elementen voor een gezond stuk ontspanning en reflectie aanwezig zijn, en wat naar eigen behoefte aangevuld kan worden met wat zweverigheid ;).

Of het nou de zon is, de bergen, de wind, de vogels, de jacuzzi, het zwembad of de toverstok van Marije, tot nu toe heeft ieder bezoek aan Casa los Sueños me nog altijd doen vullen van energie en stralen van blijdschap.”

Dit is voor mij de toekomst, samenwerken met elkaar in liefde met het zelfde doel!! Iets wat ik helaas nog weinig zie in mijn omgeving, maar in de toekomst nog meer hoop te zien! Ik ben trots op ons en ben mega blij dat wij in dit leven de kans krijgen om op deze manier samen te mogen werken!!

Liefs, Jet ( Marije )

www.casadelossuenos.es

www.metvanharte.com